Candele aprinse în Bărăgan 150 de ani de mărturie creștin-ortodoxă în comunitatea Smirna

Parohia Adormirea Maicii Domnului din satul Smirna a fost gazdă primitoare, luni 19 octombrie, pentru preoții din cercul pastoral numărul 9 dar și pentru cei invitați, preoți ostenitori ai Centrului Eparhial și credincioși.

În deschiderea cercului pastoral – misionar, cei mai mici creștini ai satului coordonați de doamna educatoare Banciu Elena, au susținut un scurt program artistic. Ca urmare a implementării parteneriatului dintre Biserică și Școală, Educație prin credință, s-a desfășurat această frumoasă activitate a copiilor care au susținut un recital deosebit de cântece și poezii creștine.

Cu sufletele luminate de cei mici a urmat săvârșirea Sfintei Taine a Maslului, unde prin rugăciunile preoților și ungerea cu untdelemn sfințit credincioșii au primit prin credință vindecarea neputințelor sufletești și trupești. Referent a fost preacucernicul părinte Marian Ion, care a susţinut referatul cu tema „Parohia spațiu misionar”.

La sfârşitul slujbei, preacucernicul părinte Protopop Cristian Ștefan Munteanu le-a transmis participanţilor binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a mulțumit doamnei educatoare Banciu Elena pentru implicarea deosebită în educația creștină a celor mici și a îndemnat credincioșii la mai multă rugăciune şi nădejde în milostivirea lui Dumnezeu.

Aceste frumoase mărturii ale credincioșiei enoriașilor din parohia Smirna se încadrează în șirul manifestărilor proiectului „Comunitățile creștin-ortodoxe candele aprinse în Bărăgan” și urmăresc a sărbători cum se cuvine 150 de ani de mărturie creștin ortodoxă pe aceste meleaguri din Bărăgan, atunci când o comunitate de ciobani ardeleni întemeiază și construiesc biserica și casele ce o înconjoară, formând comunitatea din Smirna.

A consemnat părintele paroh Marian Ion
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...