Credincioșii din Smirna în pelerinaj

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în zilele 21 şi 22 august, un grup de 45 de credincioși din parohia Smirna, împreună cu preotul paroh Ion Marian, au plecat într-un pelerinaj la Mănăstirea Prislop.

Rând pe rând, aceștia au vizitat Mănăstirile Cotmeana, Govora, Dintr-un lemn, Surpatele, Hurezi, Tismana. În drumul lor au întâlnit nu numai locuri frumoase, ce emanau sentimente de nedescris, ci și oameni deosebiți, monahi și monahii care prin trăirea lor autentică de rugăciune te fac să te simți mai aproape de Dumnezeu.

La mănăstirea Dintr-un lemn l-au întâlnit pe dl Cristian Tabără, teolog și om deosebit, la rândul-i pelerin reportercu gând de a vorbi despre locurile frumoase din Romania. Fiind ora prânzului, grupul de credincioși din Smirna a fost uimit de căldura și dragostea cu care maica Magdalena și celelalte suroride la Mănăstirea Surpatele i-au primit la masă.

Peste noapte pelerinii au fost găzduiţila Mănăstirea Tismana, un loc de o încărcătură duhovnicească nespus de mare. Devreme au plecat prin defileul Jiului trecând pe lângă Mănăstirea Lainici ajungând în zori de zi la Mănăstirea Prislop unde, înarmați cu credință și nădejde în Dumnezeu s-au așezat la rând pentru a trece pe la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Ultimul popas duhovnicesc din pelerinajul lor a fost la MănăstireaSâmbăta de Sus.

Chiar dacă drumul a fost lung și anevoios, credincioșii s-au întors bucuroși și încărcați duhovnicește, datorită locurilor pe care le-au vizitat și a rugăciunilor înălțate, fiecare punându-și speranța că Dumnezeu și Maica Domnului îi va asculta și ajuta.

Întorși târziu, parcăneobosiți, și-au promis ca în fiecare an alături de părintele lor să organizeze pelerinaje la Mănăstirile din țară.

A consemnat Pr. Ion Marian
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...