Zi de sărbătoare în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Smirna

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Smirna a fost joi, 15 august 2013, în sărbătoare, întrucât este ocrotită de Preasfânta Fecioară Maria.

Programul liturgic a început încă de miercuri seara cu slujba Vecerniei celei mari unite cu Litia.

Sărbătoarea a debutat cu slujba Utreniei apoi Sfânta Liturghie unde Preotul Paroh Ion Marian a slujit împreună cu părintele Turcu Valentin, inspector administrativ.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Acatistului „Adormirii Maicii Domnului” de către părintele Stanciu Cătălin secretar al Protopopiatului Slobozia, părintele Turcu Valentin, părintele Vasile Gabriel preot capelan la Penitenciarul Slobozia, fiu al satului, părintele Spătaru Ionel de la parohia Traian II, părintele Chiriţă Valentin de la Catedrala Episcopală, fiu al satului.

În cadrul cuvântului de învăţătură, părintele secretar Stanciu Cătălin a vorbit credincioşilor despre adormirea Maicii Domnului şi şederea ei la dreapta tronului Fiului său şi Dumnezeului nostru.

De asemenea a subliniat mijlocirea Născătoarei de Dumnezeu către Mântuitorul Hristos pentru cei credincioşi care se roagă neîncetat.

La final a vorbit credincioşilor despre pericolul ce îl reprezintă în zilele acestea aşa numitele ”grupări religioase”, care umblă din casă în casă încercând să-i ademenească pe credincioşii ortodocşi la pierzanie.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţeasca la căminul cultural al satului.

A comnsemnat preot paroh

Ion Marian
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...