Resfinţirea Bisericii parohiei Smirna

Biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Smirna, Protoieria Slobozia, judeţul Ialomiţa a îmbrăcat straie de sărbătoare ieri (14 noiembrie 2010), când a primit veşmântul resfinţirii. Credincioşii din localitate dar şi cei din parohiile vecine au aşteptat cu emoţie momentul sosirii Ppreasfinţitului Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

A urmat slujba de resfinţire a bisericii prin înconjurarea sfântului locaş de preoţi şi credincioşi, stropirea cu apă sfinţită şi ungerea cu Sfântul şi Marele Mir de către Preasfinţia Sa. Totdată a fost preînnoită şi Sfânta Masă.

Sfînta Liturghie oficiată de către Preasfinţitul Vincenţiu înconjurat de Preacucernicii preoţi consilieri, Preacucernicul părinte protoiereu Dumitru Drăghici şi alţi preoţi din Protoieria Slobozia a încununat această zi sfântă. Răspunsurile la strană au fost date de Corul "Harisma" al Protoieirei Slobozia condus de PC. Preot Cătălin Stanciu, secretarul Protoieriei.

Lucrările efectuate la Sfântul locaş au fost începute de Preotul paroh Vasile Constantin, trecut la Domnul şi s-au continuat de către actualul preot paroh Moncea Laurenţiu, care pentru sârguinţa sa a fost rasplătit de Întâistătătorul nostru cu acordarea rangului de sachelar.

La sfârşit toţi credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea de a intra şi a se închina în Sfântul, Altar primind câte o iconiţă şi târnoseală care să le aducă aminte de acest important eveniment din parohia lor.
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...